dinsdag, augustus 08, 2006

Spaanse macho's en chinezen met stress ( © 7:46)

Was Gran Canaria altijd het homoparadijs bij uitstek, nu kunnen ze beter een nieuw onderkomen zoeken. En niet alleen zij maar alle toeristen. Sinds enige tijd wordt Gran Canaria geteisterd door lokale knokploegen die het voornamelijk op toeristen hebben voorzien. Een Nederlander en Engelsman zijn al zwaar mishandeld en een Zweed heeft het zelfs met de dood moeten bekopen. Er wordt gewaarschuwd niet meer alleen 's nachts de straat op te gaan.

De oorzaak is vast gelegen in teveel stress en opgekropte frustratie van de Spaanse macho's.
In China hebben ze daar een eenvoudige oplossing voor gevonden; gestreste Chinezen kunnen sinds kort hun frustraties botvieren in een nieuw café in de stad Nanjing. Al hun opgekropte woede kunnen de klanten uitleven op het personeel, dat zij naar wens in elkaar kunnen slaan, schoppen of stompen.
De barmedewerkers hebben speciale gevechtskleding aan en zijn getraind om de agressie op te kunnen vangen. Macho's hadden we natuurlijk niet verwacht in China, dat klopt want de meeste bezoekers zijn vrouwen die in de dienstverlening werken. Op speciaal verzoek kan het barmedewerker zich uitdossen als degene die de klant te lijf wil gaan, dus bijvoorbeeld als haar baas, echtgenoot of andere ergerniswekkende persoon.
Ook is er psychologische hulp aanwezig voor wie liever praat dan slaat.

Geen opmerkingen: