vrijdag, augustus 11, 2006

Politiebericht ( © 12:36)

Natuurorganisaties Stinapa en Stichting Turtle Conservation Bonaire (STCB) doen een dringende oproep aan iedereen die meer informatie kan verschaffen over de verdwijning van een schildpad gisterochtend bij Boka Onima.
Het vermoeden bestaat dat Stoffel en haar nageslacht zijn gevangen voor consumptieve doeleinden.

Het gaat om een vrouwelijke Stoffel die in alle vroegte op het strand eieren aan het leggen was en daarna is verdwenen.
De milieupolitie op Bonaire was vanzelfsprekend niet zo vroeg op de been, zij kregen het vermoeden doordat er op het strand wel schildpadsporen gevonden zijn die uit zee kwamen, maar geen sporen van een terugkeer. Ook zijn er overduidelijk sporen van een nest, maar de eieren ontbreken. Het vangen van schildpadden is verboden op Bonaire omdat het een bedreigde diersoort betreft.

Stoffel de Schildpad zei altijd "Ik voel me appullug", deze zegt waarschijnlijk niets meer en ligt misschien al op een fraaie schotel met appel er omheen.

Voor de liefhebbers hier een recept voor schildpadsoep met pistachenoten eiergelei:
Bereidingstijd:
20-30 minuten
Ingredienten: -2 eierdooiers -20 pistachenoten (fijngehakt) -4 eetlepels room -1 mespuntje zout -scheutje olie -1 blik schildpadsoep of 1 verse in kleine stukjes gehakt -1 flinke scheut sherry
Hulpmiddelen: -enkele vormpjes
Voorbereiding:
-meng de eierdooiers met de fijngehakte pistachenoten en de room, laat 10 min intrekken en zeef dit dan -kruid de room met een beetje zout -vul de met boter ingesmeerde vormpjes met het mengsel en laat deze stollen in heet water
Bereidingswijze:
-maak de schildpadsoep/echte schildpad warm in de pan -breng op smaak met sherry
Serveertips:
Vul de kommen met de soep en serveer met de in plakjes gesneden eiergelei

Geen opmerkingen: