woensdag, augustus 16, 2006

Na regen komt garantie (© 7:41)

Een "goed weer garantie" klinkt te mooi voor woorden, ook met regen kun je een geweldige vakantie hebben en stel dat je daarna je geld terugkrijgt vanwege de garantie, dan ga je daarna lekker nog een weekje naar de zon, reden waarom maar weinig bedrijven zich aan zo'n risicovolle garantie wagen.

In Rusland was Alyona Gabitova een vakantie beloofd met een constante temperatuur van 28 graden en zon op een camping in een Russisch natuurpark. Helaas regende het aan een stuk door en spoelde Alyona in bikini van de camping af, waarbij haar zelf geblondeerde haar groen kleurde.
Alyona liet het hier niet bij zitten en ging blauw van de kou naar de rechtbank, niet om de camping aan te klagen maar de weermannen voor hun foutieve voorspelling. Zij wil dat de Russische Peter Timofeeff (met snor) haar reiskosten terugbetaalt. De rechter moet nog beslissen in deze.

Voor wie absolute zekerheid wil; er zijn bedrijven in Nederland die een "goed weer garantie" geven:
Camping Molenvelden in Zandoerle (inderdaad in zo'n plaats kun je je voorstellen dat er anders niemand komt): Als je, vanwege het slechte weer, eerder vertrekt, krijg je bij Molenvelden de dagen terug welke je niet gekampeerd hebt.
De Paasheuvelgroep Vakantiecentra: Als je vakantie definitief verregent, kun je aanspraak maken op de goed weer garantie. Als het weer de spelbreker is, kun je in zonniger tijden gewoon terugkomen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De garantie van Toyota Zonneveld Almere: onze banden verslijten altijd sneller, wat voor weer het ook is!!!

Anoniem zei

@Barbapapa

de nieuwste actie van Toyota Zonneveld Almere:

Banden niet versleten, geld ook niet terug.

Erika Koukos zei

Ze gebruiken daar het woord garantie, alleen hebben ze nooit in het woordenboek gekeken (of zou er niemand kunnen lezen?) wat dat woord betekent.