dinsdag, augustus 15, 2006

De wet van Rommel (© 7:25)

Bacterien groeien snel en explosief, toch is er iets op de aardbol wat nog sneller groeit en dat is troep en rommel. Troep en rommel heeft geen speciale voedingsbodem nodig, het vermeerdert zich spontaan in elke biotoop zonder water of voedsel.
Bij ons thuis zijn er wel enige groeiverschillen te zien, de grootste groei is te zien in laden en kasten. Je doet een lade opgeruimd dicht en binnen een maand gaat die niet meer open van de rommel. Op zich moet je dan constateren dat de spullen in die lade ofwel gegroeid zijn ofwel zich hebben vermeerderd. Meestal hebben ze zich dan vermeerderd, vreemde is wel dat er ook zaken zijn die oplossen, gewoon verdwijnen. Wij hebben dit laatste per definitie altijd met belangrijke spullen, zoals paspoort, rijbewijs, etc.

Gelukkig komt bovenstaande in de beste families voor, zelfs de NASA heeft er last van; de originele beeldopnamen van de eerste maanlanding zijn zoek. Ze probeeren de tapes van 20 juli 1969 al ruim een jaar te vinden, maar zonder succes. Op de tapes staat onder meer de wandeling van Neil Armstrong op de maan. Ook zijn beroemde uitspraak "een kleine stap voor de mens, een gigantische sprong voor de mensheid" is te horen.
NASA bezit kopieën van het verdwenen materiaal. Die bestaan onder meer uit opnamen van oude televisie-uitzendingen, die echter van slechtere kwaliteit zijn dan de originele banden. In totaal is NASA zevenhonderd dozen met materiaal van de verscheidene Apollo-missies kwijt, dat is dus nogal wat.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Af en toe geraakt er ook wel eens een bemande ruimtevlucht kwijt

Erika Koukos zei

Het is een mysterie....