dinsdag, augustus 01, 2006

Filmrecensie Failure to Launch

Filmrecensie door Michael Koukos

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
97 minuten
geregisseerd door Tom Dey
met Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker en Kathy

De knappe 35 jaar oude Baby Tripp heeft geen zin om het ouderlijk huis te verlaten. Pa en ma hebben echter schoon genoeg van zoonlief en besluiten Paula, een soort Heleen van Rooyen, in te huren. Zij moet Tripp in de val lokken door hem te verleiden. Zij noemt zichzelf professioneel interventionist en zoals te verwachten viel wordt de interventie een stuk intensiever dan voorzien als zij verliefd wordt op haar te interveniëren object.

Het probleem lijkt dus al meteen van de baan en everybody happy ala George Baker maar dat is buiten de klikkerige vriendjes van Tripp gerekend die uiteraard roet in het eten gooien.

Als de enge draak Tripp uiteindelijk het mes op de keel zet en hem voor de keuze stelt; "Wil je voor de rest van je leven plezier beleven of wil je het samen met mij doorbrengen?" dan hoop je als mannelijke kijker dat hij zijn gezonde verstand laat prevaleren.....maar nee hoor,......de hormonale huishouding slaat kortstondig op hol en dag levenslange lol.

De mislukte antispirituele ontknoping kan de film niet van de ondergang redden.

Het einde is zo verschrikkelijke voorspelbaar dat er nog amper sprake kan zijn van een begin.
Ook dit is dus weer een gemiste kans want het idee had veel meer potentie. Failure to laugh was misschien een gepastere titel geweest.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij staat momenteel op nummer 2 in de DVD top 10 maar over smaken valt nou eenmaal niet te discussieren :-)

Erika Koukos zei

Maar je vraagt je ook wel eens af hoe die top 10 wordt samengesteld, soms is het echt verbazingwekkend wat daar voor bagger op staat.