vrijdag, augustus 25, 2006

Het gras is altijd geler aan de overkant ( © 7:10)

Deze maand heeft Psychologie Magazine een interessant onderzoek: "Fantaseren, wat zijn onze geheime verlangens?".
Dagdromen is ook mijn favoriete bezigheid dus ik was erg benieuwd.

De populairste fantasieën tijdens het dagdromen, zo blijkt uit onderzoek, zijn vakantie, emigreren, een andere baan en een ander leven beginnen. Het onderzoek is te bekijken in het septembernumer van het magazine. Als er gefantaseerd wordt over vakanties, reizen en emigreren denken mensen voornamelijk aan Spanje, Zuid-Frankrijk en Toscane.
Populair is ook de dagdroom om iemand iets betaald te zetten. Van de ondervraagden maakt 70 procent zich daar wel eens schuldig aan. Een zelfde aantal fantaseert wel eens over een andere partner.

Heel veel mensen fantaseren ook dat ze een groot geldbedrag winnen, waarna hun leven nooit meer hetzelfde zal zijn: niet meer werken, huis in het buitenland, nooit meer stress", concludeerden de onderzoekers.
Onvoorstelbaar is dat 64 procent van de Nederlanders wel eens over zijn eigen begrafenis fantaseert, maar ook andermans begrafenis is erg in trek.

Ik vind het verbazingwekkend, mijn dagdromen zijn toch wat resultaatgerichter, dat er zoveel mensen fantaseren over een ander leven en het niet doen. Je leven is zo kort en hoe triest is het dan niet om elke dag van iets te dromen waarvan je weet dat je het niet zult doen. Elke dag gaan mensen naar hun werk die daar dan vervolgens dromen over een andere baan. Ga daar dan aan werken!

Als je je dromen eens grondig onderzoekt op realiseerbaarheid, kom je er vaak achter dat je leven dan helemaal niet zo geweldig zou zijn, het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Alhoewel ik mij niet voor kan stellen dat je droomt over je eigen begrafenis als zijnde een droomwens. Daar wil ik niet eens over dagdromen.

Sommige mensen voeren hun dagdromen uit, kijk maar eens naar al die programma's op TV over mensen die besluiten te emigreren, dan blijkt in 90 % van de gevallen het gras aan de overkant geel, verdord of zelfs donkerbruin te zijn.
Het is een raar mechanisme in de mens dat je eerst iets afgenomen moet worden om jezelf daarna te realiseren hoe leuk je het daarvoor had.
Leef nu en wees blij met wat je hebt, vooral als je gezond bent, dan kun je het niet beter hebben dan dat je het nu hebt.

Geen opmerkingen: