vrijdag, augustus 04, 2006

De 7 plagen van Almere (© 16:33)

Hebben we in Almere nu nog niet genoeg plagen gehad? Dagenlang sneeuwde het pluisjes terwijl we hittegolf na hittegolf hadden. Nu blijkt er weer de eikenprocessierups aangetroffen.

De eikenprocessierups is de larve van een nachtvlinder. Het is een behaarde rups die in de maanden mei, juni en juli in het zuiden van Nederland op eikenbomen voorkomt. Het richtinggevoel van de rupsen is dus ook niet meer wat het geweest is.
De rupsen gaan groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (eikenbladen).
De brandharen van de eikenprocessierups zijn de veroorzakers van overlast. Nadat iemand in contact is geweest met de brandharen kunnen gezondheidsklachten ontstaan, zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen of luchtwegen.

Gelukkig neemt Almere geen halve maatregelen en zijn er inmiddels deskundigen met branders in de weer om de rupsen weg te schroeien.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het kan toch geen toeval zijn dat net nu Mozes bij ons is komen inwonen nu plotseling de 7 plagen uitbreken. Plaag 3 manifesteerde zich trouwens vandaag want door de stortregens is het zand in het water omhoog gekomen. Dit was ook de bijbelse plaag waar het water van de Nijl in bloed veranderde,...het zand in de Nijl is namelijk rood.

Erika Koukos zei

Dat is dus wel een domper voor Almere zo'n Mozes.