donderdag, augustus 31, 2006

Koeiendressuur (© 13:21)

Het valt niet mee voor een circusdirecteur om steeds weer iets nieuws te verzinnen, daarom zijn de acts vaak wat saai omdat iedereen die van kinds af aan al kent.
Zo niet bij Circus Althoff waar ze nu zelfs een koeienact hebben. De koeien blijken, ondanks de spreekwoordelijke domheid, al herkauwend hun act perfect uit te voeren. Zonder problemen lopen de 6 zwartbonte koeien achter elkaar hun rondjes door de piste en op commando maken ze de gewenste bewegingen. Zelfs een publieksrondje door de zaal met buigingen naar het luid klappende publiek wordt moeiteloos uitgevoerd.

Volgens de heer Althoff worden dieren in zijn circus getraind op basis van hun natuurlijke gedrag, vaak spelenderwijs. Ik vraag mij dan toch af hoe leeuwen het verschil tussen een stuk toegestaan vlees en het vlees van een mens leren.
Op vakantie kunnen de circusmensen nooit daar een koe of neushoorn niet welkom is in een dierenpension, aldus de eigenaar van circus Althoff.

De grootste hobby van de heer Althoff is koken, zijn specialiteit is Poolse Bigos. Je zou denken dat daar dus de ongewillige Bertha's in verdwijnen, maar nee deze wordt klaargemaakt met varkensvlees (zegt hij).
Almere wordt overgeslagen tijdens de circustournee, maar als je de wonderkoeien wilt gaan zien kan dat wel vanaf eind september in Lelystad.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat opent weer perspectieven,

-jongleren met stierenballen
-draaiende koeienvlaaien op een stokje
-een kalf in de trapezes
-ringen werpen naar neushoorn
-Bella de clown

Circus bauernhof zeg maar.

Erika Koukos zei

Volgende week kunnen wij jongleren met kattenballen na de castratie van Yadid en Mozes.

Anoniem zei

DAt lijkt mij duidelijk een act voor gevorderden

Erika Koukos zei

We zullen eerst goed oefenen.