donderdag, augustus 03, 2006

Koninklijke Te allen tijde Niet Tijdig (© 8:47)

In Almere is de postbezorging een constante ergernis, je krijgt post van anderen, anderen krijgen post van jou of nog erger de post belandt in de sloot en de postbode gaat lekker vroeg naar huis.

Gisteren is de post wel goed bezorgd dit kwam omdat er een "belangrijke" brief" kwam voor "de bewoner(s) van dit adres"; een brief afkomstig van de Koninklijke TPG Post B.V., handelend over de nieuwe oranje brievenbussen in onze omgeving.
Gelukkig komen de oranje gevaartes op een plek die "logisch, handig en veilig is". Er staat niet in waar dat precies is, maar ik vermoed dat dat voor onze deur zal zijn.
In ieder geval hoop ik dat ze in de nieuwe brievenbussen dat gat, waar alle post in verdwijnt zonder dat ooit iemand er nog iets van verneemt, dichtmaken.

Den Helder heeft in februari de primeur gehad. Waarnemend Burgemeester Faber plaatste met hulp van de adelborsten van het Koninklijk Instituut voor de Marine, de eerste oranje brievenbus onder poëtische begeleiding van Dichter des Vaderlands Driek van Wissen.

In oktober zal TPG ook nog haar naam wijzigen in Koninklijke TNT Post. (waarom koninklijk? Bea krijgt zeker nooit de verkeerde post in haar bus.). Vanaf dan zal alles geleidelijk oranje kleuren, van de postkantoren tot de postbodes. Bij sollicitaties zal bij gelijke geschiktheid de voorkeur worden gegeven aan Indianen.

3 opmerkingen:

Erika Koukos zei

Oh ja en daar wij nooit meer winnen zal dat oranje ook dienen ter herdenking van wat ooit is geweest.

Erika Koukos zei

Dat is inderdaad een groot feest. Nou ja, wij is inderdaad niet helemaal van toepassing, zeker ik die nooit aan sport doe kan niet spreken over "wij" als het sporters betreft.

Anoniem zei

Vind je het gek dat zij weer van naam zijn veranderd:

eerst PTT
Post Toch weer Te laat

dan TPG: Tevergeefs Post Gestuurd.

Maar ook TNT is helemaal up to date: Totaal Niet te Traceren