In Buffalo (VS) weet men wel wat lekker eten is, vorig weekend zijn daar 5 kittens in een recept beland, ze zaten al in de bakpan samen met varkenskoteletten en hete olie.
De eigenaar van het appartement waar dit lugubere maaltje werd bereid was even weg uit de keuken, toen een van de gasten besloot het gerecht af te maken met de kittens.
De kittens waren 6 a 7 weken oud en hebben het culinaire avontuur overleefd, ze zitten nu in een dierenopvang centrum. Hun huid is wel verbrand, maar verwacht wordt dat ze het wel halen.
De kok moet voorkomen en wordt dierenmishandeling ten laste gelegd.
6 opmerkingen:
Kleine kittens worden groot en bij die van ons gaat dat zo hard dat wij nu geen pan meer hebben waar ze in passen, zelfs de bbq is daar te klein voor
misschien is het een idee om een kookboek met kittenrecepten te maken?
Hier alvast de eerste bijdrage:
CAT'S TONGUE
1 sm. chopped onion
4 cloves chopped garlic
1 tsp. chopped ginger
2 med. carrots
1 c. shitaki mushrooms
1 lb. lean meat (chicken, beef, pork or cat's tongue)
3 tbsp. soy sauce
1 tsp. sugar
1/2 tsp. MSG (optional)
1/4 c. peanut or corn oil
1/2 c. chopped spring onions
Slice carrots and mushrooms into julienne strips. Slice meat into thin strips. Heat oil in pan on high heat until steaming. Add onions, garlic and ginger and stir quickly. Add meat, stirring to keep from burning. Stir fry on high heat with carrots and mushrooms for 5 minutes. As meat gets done, add soy sauce, sugar and MSG. Lower heat and stir fry another 5 minutes. Serve with spring onions on top as garnish. Name it cat's tongue to fool Della Rackley.
Maar dan wel alleen met harige kittens hoop ik.
Voor behaarde katten lijkt het recept van gefrituurde cavia (cuyi) uit zuid-Amerika mij meer geschikt. Helaas zijn deze alleen in het Spaans beschikbaar.
Nou ja, roerbakken kan met alles.
Een reactie posten