maandag, augustus 21, 2006

Samen op het toilet bij Flappie (© 8:07)

In Breda wordt op 1 september het AEKI-huis geopend. AEKI is een anagram van het bekende Zweedse woonwarenhuis. De marketingformule van dit bedrijf stond model voor dit concept. De ontwerpen vertonen geen gelijkenis.

Het gebouw van kunstenaarscollectief KOP is voor de expositie ingericht naar het concept van een IKEA-winkel. Verschillende ruimtes laten in de expositie AEKI een leefruimte zien en het leuke is dat je als bezoeker alles mag uittesten en gebruiken. Je mag je in de kunst slapen, op de kunst zitten en overal met je handen aanzitten. Er zijn een woonkamer, werkkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, garage en picknicktuin. Het huis is volledig ingericht: van fiets tot huisdier, van bank tot servies, van keuken tot fitnesszaal, enz.

In elke ruimte is ook iets grappigs; in de keuken staat een gezellig konijnenhok, maar minder plezierig is dat Flappie uitkijkt op een groot hakblok dat de keuken siert. „Het konijn ziet zijn toekomst voor zich“.
Het toilet in het huis is een dubbelzitsmodel. Twee brillen zitten aan elkaar vast. Handig als twee gezinsleden tegelijkertijd hoge nood hebben. Ook dit kunstwerk mag echt gebruikt worden.

Wie na een bezoek in het AEKI-huis liever niet terug gaat naar zijn of haar eigen saaie huis, kan het eerste weekend blijven slapen. De Rotterdamse kunstenaar Erik Jutten richt voor KOP namelijk 24 slaapmodules in, waar bezoekers tegen een vergoeding van 25 euro een nacht kunnen doorbrengen. Je krijgt voor dat geld ‘s avonds ook een diner en ‘s ochtends een ontbijt. Er worden 2 slaapplaatsen weggegeven via de website van KOP, ben je daar niet bij dat kun je ook een slaapplaats reserveren.

Het AEKI-huis de hele maand september op vrijdag tot en met zondag te bezoeken van 11 tot en met 23 uur .

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Niet erg revolutionair, men heeft gewoon de Romeinse latrines opnieuw ontdekt.

Erika Koukos zei

nou gezellig hoor, maar dan moeten mensen niet te eel stinken.